Kennis wordt wijsheid als het je persoonlijke ervaring is
Til je yoga naar het volgende niveau

Kundalini Yoga & Meditatie Retraite – Schoorl, 6 tot 9 april 2017

Heb jij zin om met mij mee te gaan op retraite van 6 tot 9 april? Op een prachtige plek in de natuur, bij de duinen en de zee in het bijzondere Schoorl?

schoorl

 • 3 dagen lang hart-openende Kundalini yoga en meditatie om weer helemaal bij je zelf te komen en hernieuwde inspiratie op te doen
 • heerlijk biologisch, vegetarisch eten door onze fenomenale yogische kok Vir Kaur (bekend van de overheerlijke chocoladeballetjes en koekjes)
 • na een dag intensieve yoga en zelfontwikkeling wandelen en uitrusten in de rustige Schoorlse duinen (of een voorjaarsduik in zee)
 • spirituele teachings en technieken die je ondersteunen om je leven volledig en gebalanceerd te leven

Een retraite is het ideale moment voor een doorbraak in je yoga-ontwikkeling of om meer balans en harmonie in je leven te ervaren.

 

Waarom deze retraite?

De drukte, uitdagingen en mogelijkheden van deze tijd vragen om een gebalanceerd en geïntegreerd spiritueel leven. Waar heb je geleerd om contact te maken met je Spirit en je creativiteit? Wie heeft je geleerd dat een Positieve Mentale Attitude niet alleen handig, maar ook absoluut noodzakelijk is voor een gelukkig en succesvol leven.

Toen ik al bijna 10 jaar met yoga en meditatie bezig was, kreeg ik een van mijn waardevolste inzichten over de werking van onze geest met zijn gedachten en gevoelens. Je hebt vast weleens de vergelijking gehoord van de tuin en de geest. Yoga en meditatie zorgen ervoor dat je tuin elke keer wordt ontdaan van het onkruid. Echter, het onkruid zal overvloedig blijven groeien als je de tuin niet bezaaid met de zaden van jouw keuze. Het hebben van een zinvol doel of doelen in je leven is hier voor essentieel. Dus niet jezelf vermaken tot je AOW, maar echt de verlangens van je ziel realiseren. Alleen dát zal je het vuur geven om door te gaan en je eigen onkruid te overwinnen.

Zo zat ik tijdens mijn laatste reis door India veel te contempleren op mijn werk als yogi in de maatschappij. Ik wil niet gewoon yogaleraar zijn en mijn brood verdienen. Ik wil met de yoga, meditatie en coachingstechnieken mensen in hun kracht zetten en inspireren tot heling, zingeving en plezier in een context van liefde en groei.

Tot heling, zingeving en plezier kom je, in mijn visie, door twee acties:

 1. Een dagelijkse spirituele oefenpraktijk van yoga en meditatie waardoor je steeds dieper contact maakt met je essentie, ziel, spirit, bewustzijn, God, sat nam of welke naam je aan die ervaring wilt geven
 2. Een levensdoel waar je je met hart en ziel in kan storten en waardoor je blij en vol energie elke dag wakker wordt en dagelijks concreet mee bezig bent. Dit scherp krijgen en in je leven manifesteren zorgt voor meer ontspanning in je leven dan welke yogaset dan ook. Een levensdoel kan van alles zijn. Van inspirerende vader, yogi op een missie tot glutenvrije bakker; wat jouw ziel ook maar wil.

Dit zijn de twee inspiraties van de retraite die als een rode draad door het programma lopen.

 

Tijdens deze retraite ga je:

 • door yoga, meditatie en jezelf vragen te stellen, kristalhelder over je ziel’s levensdoel worden
 • leren hoe je van een in tekort denkend ego-bewustzijn naar het overvloedsbewustzijn van je ziel gaat, tijdens meditatie en in het dagelijks leven
 • blokkades overwinnen die je tegenhouden je doelen te bereiken
 • ondersteunende technieken, yogahoudingen en dagelijkse disciplines leren die je leven brengen van waar je nu bent naar waar je wil zijn

Zodra je je geest vult met positieve emoties en gedachten zal je intuïtie voor jou werken en voorspoed in je leven aantrekken. Daarom is een retraite vaak een plek waar mensen positieve veranderingen of een doorbraak in hun leven, relaties of werk ervaren.

schoorl2

Het programma

06.00u – 08.00u Kundalini Yoga & Meditatie
08.30u – 09.30u Ontbijt
11.00u – 13.30u Kundalini Yoga Workshop
13.30u – 14.30u Lunch
14.30u – 18.00u Vrije Tijd/ Wandeling
18.30u – 19.30u Diner
20.00u – 20.30u Afsluiting met meditatie

 

De accommodatie

De retraite vind plaats in de Dopersduin in Schoorl; het mooiste stukje kust van Noord Holland. Dopersduin is een groepsaccommodatie en vergaderlocatie met een bijzondere achtergrond. Het is in 1932 gebouwd als doopsgezind broederschapshuis; een vakantiehuis waar doopsgezinden samen kunnen komen om te bezinnen en te ontspannen.
De karakteristieke bouw en de ongedwongen sfeer maken Dopersduin tot een huis waar mensen zich snel thuis voelen.

schoorl3

Ik vind het belangrijk dat iedereen de retraite bij kan wonen. Daarom kan je een slaapruimte kiezen, ieder met zijn eigen prijs- en luxeniveau. Je hebt drie keuzes:

 • slaaphuis 3: luxe 2-persoonskamers met douche en toilet op eigen kamer
 • slaaphuis 2: eenvoudige 2-persoonskamers met douche en toilet op eigen kamer
 • slaaphuis 1: 3- of 4-persoonskamers met stapelbed en wastafel op kamer. Douche en toilet in toiletgebouw.

Er is beperkt mogelijkheid om tegen een meerprijs van 15 euro per nacht een 1-persoonskamer te krijgen.

Er is een beperkt aantal kamers beschikbaar. Als je een voorkeur hebt, mail mij dit zo snel mogelijk door, dan probeer ik daar rekening mee te houden.

We hebben plek voor maximaal 28 personen.

 

Jouw investering

 • De kosten van de retraite/training zijn € 225,- (€ 175,- als je je aanmeldt voor 17 maart).
 • De kosten voor het eten zijn € 75,-.
 • Drie overnachtingen in slaaphuis 1 € 72,50, in slaaphuis 2 € 120,-, in slaaphuis 3 € 145,-.
 • Dit betekent dat je van donderdag 17.00 uur tot zondag 17.00 uur voor € 322,50 per persoon in slaaphuis 3 mee kan op deze retraite (als je boekt voor 17 maart).

Alle mogelijkheden op een rijtje:

 • Retraite en slapen in slaaphuis 1: € 322,50 (€ 372,50 als je je aanmeldt na 17 maart)
 • Retraite en slapen in slaaphuis 2: € 370,- (€ 420,- na 17 maart)
 • Retraite en slapen in slaaphuis 3: € 395,- (€ 445,- na 17 maart)

Ik heb erg veel zin in deze Kundalini Yoga retraite. We hopen dat je met ons mee gaat. Wij zullen er alles aan doen om het jou zo aangenaam mogelijk te maken, zodat jij kunt groeien en genieten.

Schrijf je zo snel mogelijk in, zodat we je plek en slaapkeuze kunnen honoreren.

Retreats

Dit is je kans voor een echte yoga doorbraak! Je beoefent de yoga en de yogische levensstijl in een groep en met een leraar. Je wordt uiteraard goed verzorgd en tegelijk uitgedaagd om echt een stap in je yoga te maken. Dit alles onder liefdevolle begeleiding in prachtige locaties en met heerlijk gezond eten. Je krijgt genoeg vrije tijd om de yoga te integreren in je lichaam en bewustzijn. Een unieke kans om je zelf een nieuwe start te geven.

Aankomende retreats

 

Kijk hier voor onze vorige retreats