Kennis wordt wijsheid als het je persoonlijke ervaring is
Til je yoga naar het volgende niveau

Ontdek hoe je een retraite kiest die bij jou past…

Posted by Gian in Uncategorized | 0 comments

Het retraite seizoen gaat weer van start. Retraites in overvloed. Ik bezoek ze. Ik geef ze. Maar hoe zorg je ervoor dat jij op retraite gaat die bij jou past. Die je echt in contact brengt met jouw intentie. Je Spirit ontwaakt. Harmonie en balans brengt. In deze blog waarop te letten als je dit jaar op retraite wilt.

Waarom retraite?

Er zijn verschillende redenen om op retraite te gaan. Je zoekt verdieping in een yoga soort. Bijvoorbeeld Asthanga of Kundalini Yoga. Je wilt harmonie en balans. Toe aan een break. Of je wil op persoonlijk of spiritueel gebied groeien. Het maakt niet uit wat je reden is. Belangrijker is om de juiste retraite te vinden in de spreekwoordelijke hooiberg.

Waar je op moet letten.

Er zijn heel veel retraites. Hoe het kaf van het koren scheiden. Hier let ik op. Ik denk dat het jou ook kan helpen. De leraar. De leraar is de spil van de retraite. Zet de energie. Bewaakt de space. Essentieel. Wat is zijn ervaring? Wat is zijn eigen practice? Hoe communiceert hij? Does he "Walk the Talk". Zoek het uit. Google of mail. Het programma. Is het een yoga vakantie of een retraite? Of een combinatie van inspanning en ontspanning. Hoeveel uur yoga en meditatie doe je per dag? Wil je transformatie dan heb je minimaal 5 tot 6 uur yoga en meditatie per dag nodig. De Yoga vakantie heeft meestal 1 of 2 blokken van 1 tot 2 uur yoga en meditatie. Aan de andere kant heb je ook retraites met 14 uur yoga/ mediatie. Vipassana bijvoorbeeld. De locatie. Spartaans of luxe. Alles is er tegenwoordig. Een luxueuze villa in Ibiza of een houten bankje in een klooster. Wat wil je? Onderzoek de locatie. Hoe zijn de bedden? Je wil geen week lang rugpijn van slapen... Gedeelde kamers? Eigen kamer. Slaapzaal. Ook hier goed doorvragen. Het eten. Eten. Misschien wel het allerbelangrijkste. Ook hier is er weer veel variatie. Van hotelkeuken tot privé kok die de allerheerlijkste biologisch veganistische culinaire hoogstandjes uithaalt. Wordt er rekening gehouden met allergieën? Je wilt geen 3 uur yoga doen met vet en zwaar eten in je maag. Echt niet. De prijs. Zeker voor Nederlanders belangrijk. Van een paar honderd tot een paar duizend euro voor een week yoga en meditatie. Retraites zijn een product geworden. Waar veel verdiend op wordt. En dat mag best. Zoek iets wat bij je past. Zie het niet als kosten maar als investering in jezelf. Hoeveel is meer rust in je hoofd waard? Of helder weten wie je bent en wat je hier doet? Misschien dit jaar een strandvakantie minder en een retraite meer doen? Hoe belangrijk vind je jezelf? Ook dat is weer een persoonlijke keuze.

Een voorbeeld

Ik zal mijn eigen Kundalini Yoga Voorjaarsretraite eens langs deze 5 criteria leggen. De leraar. Guru Gian. De laatste 10 jaar een dagelijkse ochtend en avond practice. 2 Sadhana groepen. 1 in Amsterdam en 1 in Bergen. Laatste 5 jaar 1 of 2 retraites per jaar. Daarnaast allerlei meerdaagse trainingen en opleidingen. Scoort dus prima op Walk the Talk en ervaring ;-) Het programma. 06.00u – 08.00u Kundalini Yoga & Meditatie 08.30u – 09.30u Ontbijt 11.00u – 13.30u Kundalini Yoga Workshop 13.30u – 14.30u Lunch 14.30u – 18.00u Vrije Tijd/ Wandeling 18.30u – 19.30u Diner 20.00u – 20.30u Afsluiting met meditatie Hier gaat het om retraite met mix inspanning en ontspanning. Transformatie. Ook ruimte voor stilte en eigen proces. De locatie. Dopersduin. Een rustige plek aan de duinen. Dichtbij zee. 3 verschillende slaapaccomodaties. Van basic tot wat luxer. Genoeg keuze. Het eten. Biologisch eten verzorgd door Yogische kok Vir Kaur. Vir kookt op verschillende retraites en is beroemd om haar toetjes en chocolade balletjes. Goed op letten niet te vaak op te scheppen... De prijs. Kosten retraite €175. Eten €75. En dan verschillende prijzen voor 3 overnachtingen. €72,50 tot €145. Dus vanaf €322,50 kun je mee. Deze retraite is aan de voordelige kant van het retraite aanbod spectrum. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

Tot slot

Ik hoop dat deze 5 criteria's je helpen bij het maken van een retraite keuze. En dat jij bij de juiste retraite komt. Die jou het meest dient. Mocht je met de Kundalini Yoga Voorjaarsretraite mee willen doen kijk dan hier voor meer informatie. Of schrijf je direct in via gurugiansingh@gmail.com. Doe dat snel als je keuze wilt hebben in kamers. Tot 17 maart heb je vroegboekkorting. En als je met zijn 3-en komt krijg je nog eens €35 korting per persoon. Veel plezier op retraite en wellicht tot ziens. Sat nam, Guru Gian/ Jasper

Wil je ook Kundalini Yoga Coach worden?

Posted by Gian in Uncategorized | 0 comments

Het regende persoonlijke successen vorige week zaterdag, tijdens de voorlaatste bijeenkomst van de Kundalini Yoga Coachingtraining level 1. Na afloop kreeg ik zoveel mooie respons! Te leuk en inspirerend om voor me te houden.

Innerlijk fundament

Zo vertelde een yogadocente blij: “Ik heb voor het eerst bijna negentig dagen achter elkaar yoga gedaan zonder interne struggles! Ik voel een innerlijk fundament dat er eerder niet was.”  

Verlicht Werken voor de Ziel

Posted by Gian in Uncategorized | 0 comments

27.12.16

Verlicht Werken voor de Ziel

Gaan yoga en succes samen? "Nee!", dacht ik vroeger. Succesvolle mensen zijn gemeen, gebruiken anderen voor hun eigen gewin en vernietigen onze planeet. En aan de andere kant: mensen die veel aan yoga doen hebben hogere waarden, zijn goed voor anderen en voor de wereld. Dus focus je alleen op yoga en meditatie, dacht ik. En daarmee had ik natuurlijk een goed excuus om bepaalde aspecten van mijn wezen lekker in de luwte te laten. Dingen als geloof in mezelf en in mijn diensten, op mensen afstappen en een juiste prijs vragen voor mijn diensten, ontweek ik. Ik was immers een spirituele yogi, dus daar hoefde ik me allemaal niet mee bezig te houden.  

Mannen, wordt wakker!

Posted by Gian in Uncategorized | 0 comments

Beste man, Stel je voor dat je spiritueel ontwaakt. Hoe ziet jouw leven er dan uit? Kun je je voorstellen hoe je vrouw zich ontspant, als ze voelt hoe krachtig en bewust jij bent? Welk voorbeeld geef je je kinderen? Hoe ziet je baas je, hoeveel meer kom je tot je recht in je werk? Een ‘awakened man’ is een man die contact heeft met zijn ziel, met zijn oerkracht. Een man die het leven totaal omarmt en ‘bewust is’ in het moment.

Mijn doorbraak als ‘awakened man’

 

Laat jouw getallen je Gidsen zijn

Posted by Gian in Uncategorized | 0 comments

03.11.16

Wist je dat bij je geboorte de blauwdruk voor dit leven al bepaald is? Veel ligt vast. Je talenten, je zwaktes en je mogelijkheden. De yogi’s hebben een uitgekiend numerologisch systeem ontwikkeld, dat je helpt om inzicht te krijgen in die persoonlijke blauwdruk. Zo kun je de krachten en gaven die je hebt bewuster inzetten.    

Hoe ik het plezier terug vond in mijn sadhana

Posted by Gian in inspiratie, moderne toepassingen, Yoga principes, yoga tips | 0 comments

20.10.16

Hoe gaat het met jouw sadhana, je beoefening van yoga en meditatie? Ben je er iedere dag mee bezig? En heb je er plezier in, of valt het je zwaar? Ik beoefen zelf al tien jaar dagelijks yoga en meditatie in de vorm van mijn persoonlijke sadhana. En nog nooit heb ik dat met zo veel vreugde en overgave gedaan als de afgelopen vier jaar. Het stroomt, ik hoef me niet te forceren. Wekelijks doe ik drie keer mee aan een groepssadhana, één keer in Amsterdam en twee keer in Bergen. De rest van de week beoefen ik thuis. Met hart en ziel deel ik in binnen- en buitenland wat mij inspireert tot deze dagelijkse beoefening. En hoewel ik zuiver bij mijn commitment blijf, heb ik geleerd flexibel te zijn in de manier waarop ik hem vormgeef.

 

Mannenyoga wordt Mainstream

Posted by Gian in inspiratie, mannen, Yoga principes | 0 comments

12.02.15

Mannenyoga wordt mainstream. Aldus mijn collega van Mannenyoga, Gurprakash, over het artikel in NRC Handelsblad (zie het artikel onderaan pagina) over mannen en yoga. Hij vraagt zich af of dat goed gaat.   Ik maak me geen zorgen. Sterker nog, ik vind de opkomst van mannen en yoga geweldig. En ik besef dat er nog veel werk te doen is. Gisteren liep ik met een paar mannen hard. Een man, een geboren Fries, gevoelig, was nog steeds bang om te gaan en of het niet te zweverig is. Dat yoga je gevoeliger maakt en je beter met je gevoeligheid om leert gaan was een eye-opener voor hem. Ik zie hem binnenkort bij de yoga. Ik zal hem naar mijn collega van Mannenyoga (www.mannenyoga.nl) Gurprakash sturen. NRC_artikel    

Three simple (though not easy) steps to master your mind

Posted by Gian in Yoga principes | 0 comments

28.10.14

Nothing is so interesting and frustrating than our mind.

I am blessed with a stubborn and at the same time flexible mind. Something like a wild horse. You will probably agree with me that our mind can take us to heaven and to hell. Remember you lost your key and your mind didn't let you stop searching for houres. Only to find out after you surrendered they were in your pocket.  

De drie belangrijkste redenen hoe Yoga en Meditatie je leven groots en zinvol kan maken

Posted by Gian in inspiratie | 0 comments

24.09.14

De meeste van jullie weten dat yoga en ik onafscheidelijk zijn.

Wellicht weten jullie niet dat ik 10 jaar geleden weinig energie en veel last van mijn rug had, en een hele stijve wetenschapper was die veel in zijn hoofd zat maar die absoluut niet in kleermakershouding kon zitten. De enige reden waarom ik nu een gepassioneerd yogaleraar ben die volop in het leven staat is YOGA. Yoga en meditatie heeft letterlijk en figuurlijk mijn leven verandert. De transformatie die ik heb ondergaan en die ik als leraar andere mensen heb zien maken wil ik graag met jullie delen.  

Over Guru Gian

Gedurende het schrijven van mijn proefschrift kreeg ik de realisatie dat er niet alleen maar kennis in boeken stond, maar dat er een veel grotere kennis bron in mijzelf bestond.

Ik begon te lezen en te mediteren en later kwam daar (Kundalini) Yoga bij.